L’estelada és com la bandera de la banda de música del poble

L’estelada és com la bandera de la banda de música del poble, Doña Maria de los Llanos de Luna dixit.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, nega qualsevol connotació política a l’estelada. Des del seu punt de vista, no és ni una bandera reivindicativa, ni “de combat”, ni tan sols “il·legal”, perquè “perquè només hi ha banderes oficials i no oficials, i l’estelada no és oficial”. Per tant, considera que “anar pel carrer amb una estelada és com anar amb una bandera de la banda de música del seu poble”, ha sentenciat avui en una entrevista a la cadena COPE.

De Luna, conscient que el seu protagonisme mediàtic en els primers mesos del seu càrrec ha vingut de la mà de la polèmica per les banderes, ha recordat que l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, governat per CiU, va cometre una il·legalitat “en suplantar la bandera espanyola per l’estelada”, perquè “la llei diu que tots els ajuntaments han de tenir la bandera catalana i l’espanyola” i, en canvi, el consistori va fer ús “d’una bandera no oficial”.

Tot amb tot, la delegada de Rajoy sap que l’independentisme és un sentiment creixent a Catalunya, i per això es mostra “preocupada” per aquesta circumstància i, sobretot, perquè el principal partit que dóna suport al Govern, CDC, hagi “agafat el camí separatista”. En aquest sentit, ha assegurat que “els que estimem de veritat Catalunya no podem mai defensar l’independentisme”, perquè un procés que acabés amb un estat propi per a Catalunya “seria nefast”. “Catalunya passaria de ser una de les regions més riques d’Europa a un dels països més pobres”, considera, tot argumentant que “els tractats de la Unió Europea no preveuen que una part secessionada d’un estat membre formi part de la UE”.

Referèndum a tot l’Estat

Si mai el Govern s’acaba decidint per promoure un referèndum d’independència, De Luna, exdiputada al Parlament, té ben clar que serien tots els ciutadans de l’Estat espanyol els que acabrien tenint dret a vot: “Un hipotètic referèndum per la independència de Catalunya s’hauria de fer preguntant a tota Espanya, perquè la sobirania resideix en tot el poble espanyol.”

Si el resultat acabés sent positiu, també opina que “Catalunya quedaria automàticament fora de la UE i hauria de sol·licitar-ne ingrés. En el millor dels casos, i si cap estat veta l’entrada, s’estima un temps de cinc anys de procés. I això provocaria que qualsevol producte català portaria aranzels, cosa que suposaria un increment de 40% en el preu”, ha assegurat, tot afegint que “parlar d’independència sense explicar l’empobriment que suposaria per Catalunya és fer un flac favor als catalans”.

Els deutes, més endavant

Sobre els recursos que l’Estat deu a la Generalitat, ha insistit en el missatge que ja va donar aquesta setmana el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo: “Les quantitat que diu el Govern que se li deuen son des del 2008 i 2009; és a dir que no és un incompliment del govern de Rajoy, que porta 100 dies governant. Estem en una situació excepcional i ens hem d’estrènyer el cinturó totes les administracions. En el moment que hi hagi una recuperació econòmica se saldaran tots els deutes que legalment corresponguin.”

Nació Digital

2 pensaments a “L’estelada és com la bandera de la banda de música del poble”

  1. No, Luna de Llanos o Llanos de Luna, no sé com et dius. Si els catalans volem fer un referendum per sortir o no d’aquest país que ens té colonitzats, som els catalans els que hem de votar si volen o no continuan sent uns esclaus.És evident que els castellans voldran continuar xuclant gratis de la mamella.

Deixa un comentari